De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Elektrische vloerverwarming isoleren

elektrisch

Het isoleren van elektrische vloerverwarming is niet te vergelijken met de vloerverwarming die wordt aangesloten op het bestaande centrale verwarming systeem.

De electrische vloerverwarming kan ook onafhankelijk van het al aanwezige centrale verwarmingssysteem en bijbehorende CV ketel functioneren. Isoleren is onder de vloer niet nodig als deze bijvoorbeeld geplaatst wordt in een ruimte met een beperkte oppervlakte zoals de badkamer.

Soorten isolatie en kenmerken

Als er sprake is van isolatie, heeft dit onder meer invloed op de snelheid van het warm worden van de vloer. Er is een verwarming op de markt, waarbij de installatie nog eenvoudiger kan verlopen, die voorzien is van tweegeleider warmtekabel. Het kenmerk van dit type is dat de zowel de aansluitkabels als de aarddraad zich aan een zijde bevinden. Het andere kenmerk van dit type is dat er sprake is van het waterdicht isoleren van de andere zijde van de kabel.

Voordelen van isoleren

Hieronder zullen de voordelen met betrekking tot de elektrische verwarming en het isoleren nader worden toegelicht, zodat er een indruk ontstaat van de mogelijkheden.

  • Een van de grote voordelen van het installeren van elektrische vloerverwarming en isoleren daarvan is dat de vloerverwarming eventueel over een bestaande vloer kan worden aangelegd of over een geëgaliseerde voorbewerkte vloer. 
  • De elektrische verwarming is namelijk al op matten geprepareerd en daardoor simpel te plaatsen, ook voor de mensen die geen ervaring hebben met het aanleggen van vloerverwarming. Het is overigens wel belangrijk altijd de handleiding goed te bestuderen alvorens te beginnen met plaatsen. Apart isoleren voor de vloerverwarming is hier dus niet nodig.
  • Er zijn verschillende soorten elektrische verkrijgbaar, zodat het aan te bevelen is om een aantal bedrijven met elkaar te vergelijken op wat er geboden wordt op het gebied van deze verwarming.

Reacties

Door Piet Engelen op maandag 23 mei 2016 om 18u40
Hallo, Mijn vloer is 10 centimeter dikke beton. Is het dan niet nodig om deze vloer eerst te isoleren want die warmte gaat dan toch ook naar onderen? welke is het beste hiervoor ? Wat is het beste om op de elctro matten te leggen om de warmte zo goed mogelijk naar boven te doen? Laminaat , Linoleum , vinyl of pvc ? Gr Piet.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe