De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Het aanleggen van een vloerverwarming

aanleggen

Het aanleggen kan zelf gedaan worden of worden uitbesteed aan een vakkundig bedrijf, waarbij de keuze afhankelijk is van het besteedbaar budget en de persoonlijke mogelijkheden.

Voor wat betreft het plaatsen zal er eerst een keuze moeten worden gemaakt met betrekking tot het type. Het ene systeem is namelijk eenvoudiger aan te leggen dan het andere systeem. Het loont om aanbiedingen van verschillende aanbieders te vergelijken voordat u overgaat tot aanschaf. Hier kunt u gratis offertes opvragen.

Kenmerken van de twee types

Grofweg kan er een onderscheid gemaakt worden tussen elektrische vloerverwarming of te kiezen voor vloerverwarming die uiteindelijk aangesloten dient te worden op het bestaande CV-systeem. Elektrische verwarming wordt vooral toegepast in ruimtes zoals de badkamer. Het aanleggen van de vloerverwarming die op het CV-systeem wordt aangesloten, is bijvoorbeeld weer meer geschikt om toe te passen in de woonkamer. In principe zijn de meeste vloeren geschikt om vloerverwarming onder aan te brengen zoals parketvloeren en tegelvloeren. Het zorgt voor een prettige warmte door de gelijkmatige spreiding van de warmte.

Het aanleggen van de soorten vloerverwarming

  • Wie kiest voor elektrische kan deze op een simpele wijze monteren. Elektrische is namelijk al voor geïnstalleerd op dunne matjes en kan dus zo geplaatst worden.
  • De oude vloer kan worden verwijderd, maar dit hoeft dit altijd te gebeuren. Elektrische kan bijvoorbeeld over een bestaande tegelvloer worden heen gelegd.
  • Als de oude vloer niet verwijderd wordt, moet men er wel rekening mee houden dat de vloer wordt opgehoogd met de matjes van de elektrische vloerverwarming en de nieuwe vloer die er over komt te liggen.
  • Bij vloerverwarming die op het CV-systeem wordt aangesloten komt er wat meer werk bij kijken. Zo zullen er voor het aanleggen bijvoorbeeld sleuven moeten worden gemaakt in de vloer met behulp van een freesmachine. Een handige tip hierbij voor de doe-het-zelver die er nog geen ervaring mee heeft om de sleuven eerst op de vloer af te tekenen.
  • Nadat de sleuven zijn gemaakt en de leidingen  erin gelegd zijn is het aan te raden om de leidingen met water te vullen te controleren.

Hieronder ziet u een video over het aanleggen van vloerverwarming.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe