De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Het monteren van de vloerverwarming

monteren

De vloerverwarming kan op matten worden verkregen, maar kan ook uit losse onderdelen bestaan, waarbij het nodig is de verwarming te monteren.

Manieren van monteren  

Vloerverwarming die al op matten is aangebracht, zoals bij elektrische het geval is, is eenvoudiger te plaatsen dan degene die op de centrale verwarming en CV-ketel wordt aangesloten. Bij het monteren is er een keuze mogelijk tussen de zogenaamde opbouw vloerverwarming en de vloerverwarming waarvoor sleuven gefreesd moeten worden in de vloer. Wie geen ervaring heeft in het monteren, zal of voldoende informatie moeten inwinnen en bovendien van het juiste gereedschap gebruik moeten maken, of er voor moeten kiezen om het uit te besteden aan een erkend installateur. Bij het zelf monteren komen zeker een aantal zaken kijken waar men de nodige kennis voor moet hebben en advies vragen kan natuurlijk altijd.

Aandachtspunten bij de montage

  • Een van de onderdelen waar aandacht aan besteed moet worden  is de vloerverwarming slang. Het is belangrijk dat de slang zogenoemd diffuus dicht is en dat houdt in dat de slang niet alleen waterdicht moet zijn, maar ook geen zuurstof moet doorlaten. Het niet doorlaten van zuurstof is van belang omdat als er wel zuurstof kan binnendringen in de slang van buitenaf er aanzetting kan ontstaan wat op lange termijn tot dichtslibben van de slang kan leiden.
  • Een ander onderdeel dat van belang is, heet de pomp waarop een verdeler is aangebracht. Deze zorgt ervoor dat het water wordt rondgeleid. Het is hierbij van belang dat bij het monteren, er om een bepaald aantal meter een nieuwe groep wordt gemaakt, zodat het water overal op dezelfde temperatuur zal blijven.
  • Bij twijfel over het zelf doen is het misschien raadzaam om op zoek te gaan naar een erkend installateur.

 

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe