De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Elektrische vloerverwarming

elektrisch

Zagen we vroeger eigenlijk alleen maar centrale verwarming in de meeste woningen, tegenwoordig laten steeds meer mensen de keus vallen op elektrische vloerverwarming.

Vloerverwarming heeft dan ook zeker voordelen ten opzichte van CV en het kan ook ruimtebesparend werken. Verder zien we bij elektrische varianten in kleine ruimten een zuinig verbruik, wat voor veel mensen ook de doorslag kan geven. Elektrische uitvoeringen zijn vaak verwerkt in speciale matten die op de vloer kunnen worden geplaatst.

Vloerverwarming op een mat

De verwarming bestaat uit speciale matten. Op deze matten zitten verwarmingsdraden verwerkt, die zorgen voor een gelijkmatige verwarming van de vloer. Het heeft als voordeel dat het eenvoudig zelf te plaatsen is. Wel is het zo dat het met name geschikt is voor kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer

Voordelen en nadelen

Zoals gezegd heeft het voordelen maar ook nadelen. Een nadeel is dat het niet erg geschikt is voor grote ruimtes. Ook is het duurder in het gebruik dan andere in grote ruimtes, maar doordat het installeren goedkoper is en de temperatuur goed te regelen is valt het totale kostenplaatje reuze mee. Anders dan bij traditionele vloerverwarming die geregeld wordt door de CV, kun je bij electrische modellen de temperatuur van de vloer op de juiste temperatuur intellen.  

Het plaatsen

De verwarming is erg eenvoudig te plaatsen. Als je het in je badkamer aan wilt leggen dan is het zelfs niet nodig om eerst de tegelvloer te verwijderen. Je kunt de matten hier overheen plaatsen en daar weer overheen tegelen. De vloer zal maar iets hoger komen te liggen. De matten zijn in diverse lengtes verkrijgbaar, de breedte is vaak ongeveer 50 centimeter. Je kunt dan ook eenvoudig bepalen hoeveel je precies nodig zult hebben. Wil je toch liever dat een bedrijf het plaatsen voor zijn rekening neemt dan is ook dat goed mogelijk. Er zijn zeker voldoende bedrijven te vinden die dit voor je kunnen doen.

Kosten aanschaf en aanleg

De aanleg is wat duurder dan de traditionele en ook in het gebruik is het iets duurder als er sprake is van een grote ruimte. Het gemak en comfort dat je zult hebben van elektrische varianten maakt echter veel goed. Wil je graag precies weten wat je kwijt bent voor de aanschaf, dan kun je hiervoor een offerte laten maken bij een gespecialiseerd bedrijf. Kies je ervoor om de elektrische vloerverwarming te laten installeren dan zul je ook hiervoor vanzelfsprekend moeten betalen. Aan onderhoud zul je verder niets kwijt zijn, het heeft namelijk verder geen onderhoud nodig. Het is dan ook een goede investering waar je veel plezier van zult hebben.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe