De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Vloerverwarming in de badkamer

badkamer

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor het gemak en comfort van vloerverwarming in de badkamer.

Het biedt niet alleen veel comfort maar het is ook nog eens zuinig in het verbruik. Er zijn twee soorten. De traditionele vloerverwarming, deze wordt aangesloten op de CV. Hierdoor worden buizen die in de vloer liggen verwarmd. Verder kennen we nog de elektrische. De naam zegt het al, deze werkt op elektriciteit. Beide soorten hebben voordelen en nadelen.

Het soort vloerverwarming

De elektrische variant is beter geschikt voor kleinere ruimtes dan voor grotere ruimtes. De traditionele uitvoering is ook heel goed mogelijk, maar brengt meer werkzaamheden met zich mee. Vloerverwarming heeft weinig luchtcirculatie, de lucht en de vloer worden gelijkmatig verdeeld. Zeker in de badkamer is dit aangenaam. Verder is er het voordeel dat er geen radiator meer aan de wand hoeft te hangen en dat is ruimtebesparend.

Het plaatsen in de badkamer

Als je de verwarming wilt plaatsen dan is het niet altijd nodig om eerst de oude tegelvloer weg te halen, zeker wanneer je kiest voor elektrische. Elektrische vloerverwarming bestaat uit speciale dunne matten waarin de verwarmingsdraden zitten verwerkt. Deze speciale matten zijn zo dun dat de vloer nauwelijks hoger zal komen te liggen. Je kunt over de vloerverwarming weer opnieuw gaan tegelen. De verwarming van de badkamer wordt aangesloten op een klokthermostaat. Met een klokthermostaat heb je de mogelijkheid om de temperatuur van de vloer goed te regelen. Je kunt de thermostaat zo instellen, dat op het moment dat je 's morgens je badkamer instapt deze al heerlijk op temperatuur is. Ook traditionele vloerverwarming is mogelijk. Dit kun je echter beter niet zelf leggen, je kunt dit het beste door een erkend installatiebedrijf laten doen. Bij traditionele moeten de verwarmingsbuizen in gleuven in de vloer gelegd worden.

Bedrijven die vloerverwarming kunnen aanleggen

Verspreid door Nederland zijn er verschillende leveranciers te vinden. Ook installatiebedrijven om alles te installeren zijn volop te vinden. Bij de leveranciers kun je terecht voor alle benodigdheden voor het plaatsen en installeren. Zij kunnen je ook voorzien van adviezen en tips voor het maken van de keus voor een bepaalde soort. U kunt flink geld besparen door hier een aantal ofertes aan te vragen. Dit kan compleet vrijblijvend en gratis!

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe