De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Vloerverwarming in de woonkamer

woonkamer

Steeds vaker kiezen mensen voor het gemak en comfort van vloerverwarming in de woonkamer.

We kennen twee types. Als eerste de traditionele vloerverwarming. Deze soort wordt aangesloten op de centrale verwarming, door middel van een verdeler. Op de vloer in de woonkamer worden een soort buizen in gleuven gelegd waardoor de warmte zich verspreid. Hier overheen kun je eigenlijk alle soorten vloeren plaatsen die je maar wilt. Verder kennen we nog de elektrische. Elektrische bestaat uit speciale dunne matten waarin speciale verwarmingsdraden zitten verwerkt.

Hoofdverwarming in de woonkamer

Mocht je de traditionele variant als hoofdverwarming gaan gebruiken dan heb je ook geen radiatoren aan de muur, wat ruimtebesparend werkt. Hoofdverwarming wil zeggen dat je geen extra verwarming door bijvoorbeeld de centrale verwarming hebt. Je kunt er echter ook voor kiezen om vloerverwarming als basisverwarming te gebruiken. Je kunt dan extra verwarmen met bijvoorbeeld de centrale verwarming.

Geschiktheid van de soort vloer

Als je de verwarming plaatst in je woonkamer, zul je ook een keus moeten maken voor de vloer die hier overheen komt te liggen. Eigenlijk zijn voor vloerbedekking alle bedekkingen geschikt. Of je nu kiest voor tapijt, plavuizen of laminaat. Je moet wel met een aantal zaken rekening houden. Als je kiest voor tapijt kies dan geen tapijt met een foamrug. Vaak wordt op het tapijt door middel van symbolen aangegeven of het geschikt is voor vloerverwarming. Kies je voor parket of laminaat dan moet je een soort kiezen die niet te dik is. Hout en MDF enzovoorts  hebben een nogal sterk isolerende werking. De warmte kan bij een te dikke vloer ook de verkeerde kant opgaan. Zorg dan ook voor een goede isolerende onderlaag.  Echt het meest geschikt in de woonkamer als vloer zijn de plavuizen, en wel omdat plavuizen erg snel verwarmen. Het materiaal laat de warmte snel door en het voelt erg comfortabel aan.

Het plaatsen

Vloerverwarming in de elektrische vorm kan heel goed zelf geplaatst worden. De traditionele uitvoering plaatsen is iets dat je het beste door een erkend installatiebedrijf kunt laten uitvoeren. Hier komt namelijk zeker de nodige vakkennis bij kijken. In heel Nederland zijn voldoende bedrijven te vinden die deze kunnen aanleggen. 

De voordelen

Vloerverwarming in de woonkamer biedt veel comfort. Je hebt te maken met stijgende warmte, dit heeft als groot voordeel dat als eerste je voeten verwarmd worden. Zeker bij elektrische vloerverwarming, is de temperatuur van de vloer ook erg goed te regelen. Wel is het zo dat het opwarmen van de vloer een tijdje duurt. Het koelt echter ook weer langzaam af. De temperatuur bij elektrische is overigens beter te regelen, dan bij traditionele.  

De kosten aanschaf en installeren

De aanschaf en het laten installeren is best een flinke uitgave. Aan het onderhoud zijn verder weinig kosten verbonden. Er wordt een lange garantie gegeven, dit kan wel een garantie van 10 jaar zijn. Wil je graag van te voren meer weten over de exacte kosten, dan kun je het beste met een gespecialiseerd bedrijf contact op nemen en een vrijblijvende offerte op laten maken.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe