De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Een houten vloer met vloerverwarming

houten vloer

Om de prachtige natuurlijke en warme uitstraling van een houten vloer helemaal tot zijn recht te laten komen, en in de praktijk dus ook de warmte ervan te kunnen voelen, is hout gecombineerd met vloerverwarming een ideale uitkomst.

Velen denken dat verwarming onder een houten vloer niet tot de mogelijkheden kan behoren, maar dat is niet waar. Er moet alleen rekening worden gehouden met het type hout en type verwarming en dan zijn er vele mogelijkheden om een fraaie combinatie te realiseren.

Keuze voor een houtsoort

Een houten vloer is een natuurlijk product en kan vervaardigd worden van diverse soorten, die allemaal een overeenkomst hebben en dat is dat het hout gevoelig is voor grote temperatuurschommelingen en vocht. Het moet dan ook zorgvuldig geplaatst worden, waarbij er rekening wordt gehouden met dit gegeven. Door te hoge temperatuurschommelingen in de verwarming, kan het hout gaan inkrimpen en uitzetten met alle gevolgen van dien. Er is nog wel een onderscheid te maken met betrekking tot de soorten hout, die meer of minder geschikt zijn om over vloerverwarming te leggen. Er wordt dan ook altijd aangeraden om voor een stabiele soort te kiezen. 

Kenmerken van hout met vloerverwarming

  • Er wordt veelal aanbevolen om de vloerdelen in combinatie met de verwarming te verlijmen en niet zwevend te plaatsen.
  • Als er toch gekozen wordt voor het zwevend leggen, heeft het de voorkeur om niet al te brede houten delen te kiezen.
  • Een ondervloer of zogenaamde tussenvloer wordt aanbevolen bij vloerverwarming, waarbij de dikte van de ondervloer niet meer mag zijn dan 14 millimeter.
  • Na de installatie van de verwarming en het plaatsen van de houten vloer moet men geen kleden of karpet erop leggen omdat dit plaatselijke warmteophoping met zich mee kan brengen.
  • Het is aan te raden om naar een speciaalzaak te gaan waar men uitvoerig geïnformeerd en geadviseerd kan worden over de vloer in combinatie met verwarming. Ook is het aan te raden om u te verdiepen in de verschillende aanbiedingen die er zijn op vlak van de prijzen van vloerverwarming. Het best vraagt u een aantal gratis offertes aan. Dit kan al snel een besparing opleveren van wel 40%.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe