De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Parket en vloerverwarming

parket

Parket leggen op vloerverwarming is een ideale manier om extra comfort te creëren, maar men moet wel rekening houden met het soort dat geschikt is voor hoofdverwarming of voor bijverwarming.

In de meeste situaties wordt er gekozen voor vloerverwarming die als bijverwarming dient en daar kan het type dan ook op afgestemd worden.

Klik hier voor een lijst met aanbieders van vloerverwarming en gratis offertes.

Parket op vloerverwarming

Het leggen van parket op vloerverwarming is door de samenstelling en dikte van het parket een uitstekende keuze en zal voor een gelijkmatige verdeling van de warmte zorgen. Als er wordt gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming dan moet daar rekening mee gehouden worden bij het aanschaffen. In deze situatie wordt ervoor gekozen om de vloer te verlijmen aan de ondervloer om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen verkrijgen. Als er sprake is van bijverwarming dan kan de vloer ook zwevend gelegd worden, waarbij er ook een tussenvloer wordt gelegd.

Aandachtspunten

  • Een van de aandachtspunten is dat parket een houtsoort is en bij grote temperatuurverschillen kan uitzetten en krimpen. Als hier geen of onvoldoende aandacht aan besteed wordt dan kan dit tot gevolg hebben dat er naden zullen ontstaan.
  • Om het uitzetten en inkrimpen te voorkomen, moet de relatieve luchtvochtigheid op een constant niveau zijn zonder al te hevige temperatuurverschillen en in de winter kan er eventueel een luchtbevochtiger gebruikt worden.
  • Het is belangrijk dat er geen kleden of karpetten over de vloer worden gelegd, want dit kan plaatselijke warmteophoping tot gevolg hebben, waardoor het parket extra kan inkrimpen. Dit geldt ook voor kasten die niet op pootjes staan, maar direct op de vloer rusten.
  • Aan het leggen van parket op vloerverwarming is nog een voordeel verbonden en dat is dat het een daling van het energieverbruik tot gevolg kan hebben omdat de warmte gelijkmatig is en steeds constant op temperatuur is.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe