De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Vloerverwarming onder tapijt

tapijt

Het is bij vele soorten vloeren mogelijk om vloerverwarming toe te passen, maar als er gekozen wordt voor de combinatie verwarming en tapijt dan zijn er een aantal aspecten van belang.

Niet elke soort is geschikt, dus de toepassing kan al staan of vallen bij de keuze. Heeft een bepaald soort tapijt de voorkeur dan moet er echt gekeken worden of deze geschikt is om vloerverwarming toe te passen.

Het opvragen van gratis offertes voor vloerverwarming kan hier.

De warmte

Bij vloerverwarming geldt dat de afgifte van warmte gelijkmatig wordt verdeeld. De warmteafgifte is echter afhankelijk van het soort vloer dat is aangebracht. Zo zal de warmteafgifte bij een vloer zoals tapijt die niet snel warmte doorlaat, minder waarneembaar zijn dan bij een andere soort vloer. Voor elke soort vloer gelden er andere kenmerken met betrekking tot de warmtegeleiding en overdracht van de warmte naar de oppervlakte van de vloer. Er zijn wel manieren om de gewenste warmte te reguleren, maar beter is het om te kijken of het betreffende tapijt geschikt is voor vloerverwarming.

Geschiktheid

Hier zullen een aantal kenmerken met betrekking tot de mogelijkheden van de combinatie worden toegelicht.

  • Een voorbeeld van een kenmerk is dat het tapijt over de hele onderkant gelijmd moet worden en dat betekent dat die op een andere wijze gelegd wordt en bijvoorbeeld gespannen wordt niet in aanmerking komt voor vloerverwarming.
  • In elk geval geldt voor een tapijt dat voorzien is van een zogenaamde foamlaag aan de onderkant, dat deze niet geschikt is voor vloerverwarming.
  • Overigens kan er bij de toepassing wel een keuze gemaakt worden voor hoofdverwarming of bijverwarming. Als de verwarming als hoofdverwarming zal worden gebruikt, dan kan er gekozen worden voor een dun tapijt omdat die meer warmte doorlaat en dus meer geschikt is voor hoofdverwarming.
  • Bij het kopen van tapijt in een bouwmarkt is het aan te raden om na te vragen of dit geschikt is voor vloerverwarming en bij een speciaalzaak kunt u zich hierover door een medewerker laten informeren.

Reacties

Door C.A. van Twille... op dinsdag 20 oktober 2015 om 4u51
Wij hebben vloerverwarming als hoofdverwarming, kunnen wij dan Bonaparte Solar laten leggen met een ondertapijt?

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe