De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


Alles over de vloerverwarming verdeler

verdeler

Het kenmerkende van vloerverwarming is dat er sprake is van een gelijkmatige verdeling van de warmte, waarbij de verdeler een belangrijke rol speelt.

Door isolering aan de onderkant van de vloerverwarming aan te brengen zorgt dit ervoor dat de warmte niet naar beneden verdwijnt, maar naar boven gericht is. De verdeler is van groot belang om oververhitting te voorkomen.

Functie van de verdeler

Er kan een onderscheid gemaakt worden met betrekking tot de elektrische vloerverwarming die eenvoudig gelegd kan worden doordat de leidingen al op dunne matten gemonteerd zijn en de verwarming die wordt aangesloten op een al bestaande CV combinatie. Bij de verwarming die op de centrale verwarming wordt aangesloten zal de verdeler ervoor zorgen dat het water in de leidingen van de vloerverwarming op de gewenste temperatuur worden gebracht. Daarnaast heeft de verdeler als functie oververhitting van de vloeren te voorkomen.

De werking van de verdeler

  • Een van de kenmerken is de functie van het rondpompen van het water en deze functie zorgt ervoor dat er geen extra beroep wordt gedaan op de bestaande capaciteit van de CV ketel.
  • Bij de vloerverwarming die is aangesloten op het centrale verwarmingssysteem wordt er heet water vanuit de CV ketel naar de verdeler gebracht waar het water vermengd wordt met kouder water dat weer uit de leidingen afkomstig is om zo de juiste temperatuur te bereiken.
  • Als er sprake is van een CV ketel die met een moderne regelaar het water op constante temperatuur houdt of als er sprake is van stadsverwarming dan is het aan te bevelen een speciale verdeler aan te schaffen. 
  • Er zijn meerdere soorten verkrijgbaar, van heel compact tot minder compact en met of zonder de functie van het kunnen reguleren van de temperatuur afwijkend van de thermostaat. Het is dan ook aan te raden om meerdere mogelijkheden te onderzoeken voor het aanschaffen van de gewenste verdeler.

Reacties

Door Johna579 op donderdag 03 juli 2014 om 13u27
I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really excellent D. Good job, cheers dakdffekekkd

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe