De beste deals voor vloerverwarmingen

Ontvang gratis 6 aanbiedingen binnen 2 minuten!


De thermostaat van de vloerverwarming

thermostaat

Vloerverwarming kan zowel geschikt zijn om een badkamervloer mee te verwarmen zodat de vloer prettig aanvoelt om met blote voeten te betreden, maar kan evengoed voor een aangename warmte zorgen in de woonkamer als er sprake is van een vloer, die van zichzelf niet al te warm is, zoals plavuizen of parket. Bij vloerverwarming hoort natuurlijk de mogelijkheid om de temperatuur op de gewenste hoogte te kunnen instellen en dat kan met de thermostaat.

Diverse modellen thermostaten

Als men van plan is om zelf vloerverwarming aan te gaan leggen, kan er een keuze gemaakt worden uit verschillende systemen, waarbij men onderdelen los kan kopen of als compleet pakket. Voor de thermostaat geldt dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn, met meer of minder uitgebreide mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan, die in principe universeel gebruikt kan worden, is de thermostaat die van toepassing is op de meeste soorten van bekabelde vloerverwarming.

Kooptips over een thermostaat

  • Met betrekking tot de elektrische vloerverwarming zijn er diverse thermostaten verkrijgbaar, variërend van simpele thermostaten tot thermostaten met uitgebreide functiemogelijkheden.
  • Een voorbeeld van een eenvoudige die in een standaard inbouwdoos kan worden geplaatsts, is een thermostaat die met de hand aan en uit kan worden gezet. Als extra functie is er bij een dergelijke nog wel de mogelijkheid om een schakelklok te gebruiken, waardoor de temperatuur bijvoorbeeld automatisch in de nacht 5 graden lager ingesteld kan worden.
  • Er zijn natuurlijk ook thermostaten die nog meer te bieden hebben en dan kan men denken aan een die ook als ruimtethermostaat gebruikt kan worden.
  • Het verschil tussen een ruimte- en een vloerthermostaat is dat bij de laatstgenoemde alleen de temperatuur van de vloer geregeld kan worden. Als er sprake is van een combinatie dan is er een zogenaamde vloervoeler en een ruimtevoeler met een begrenzing van de vloertemperatuur.

Reactie toevoegen


© 2013 Allevloerverwarmingen.nl - Disclaimer - Copyright - Privacy - Contact - Webdesign Sarah Strobbe